Trouwblog: Waarom zouden jullie kiezen voor een trouwfilm?

Waarom zouden jullie kiezen voor een trouwfilm?

Jullie mooie dag komt er bijna aan. Er zijn nog een paar dingen die geregeld moeten worden waaronder een fotograaf… Ho, stop! Want waarom zou je alleen een fotograaf inhuren? Begrijp ons niet verkeerd, want wij hebben zelf ook een aantal bruiloften mogen fotograferen en dat is ontzettend waardevol voor jullie als aanstaand echtpaar. Maar waarom kiezen jullie niet voor een trouwfilm? Laat ons 5 redenen geven om het wel te doen!

1. Je kunt met een trouwfilm jullie dag herbeleven.
De dag gaat zo snel, dat je gauw dingen vergeet. Een trouwfilm is dan een fijne manier om de dag nog eens rustig her te beleven. Als het goed is trouw je maar een keer en dan wil je dat zo goed mogelijk meemaken. Je leeft op zo’n dag helemaal in het moment wat ervoor zorgt dat je hem beleeft in een roes. Als je daarna nog een keer kan zien hoe jullie dag ging beleef je alles zoveel intenser. Jullie hoeven geen zorgen te maken of jullie dingen vergeten want het staat op beeld.

2. Het is een leuke herinnering voor de gasten die jullie feest aanwezig waren.
Er komen natuurlijk veel mensen op jullie feest. Familie en vrienden zijn hoogstwaarschijnlijk de hele dag aanwezig. Maar ook collega’s mogen vaak komen feestvieren. Zij zullen na jullie bruiloft niet veel meer terugzien van deze dag terwijl zij ook herinneringen hebben aan die dag. Als jullie dat met hun kunnen delen door middel van de film dan blijft het voor hun ook een speciale dag die zij op hun beurt weer kunnen delen. Dat fotoboek mag mooi in de kast staan en deel je dag gemakkelijk met een film.

3. Sommige gasten zijn niet de hele dag aanwezig.
Hierboven wordt dit punt eigenlijk ook een beetje verklapt. Sommige gasten zijn niet de hele dag aanwezig. Trouwen jullie bijvoorbeeld op een woensdag dan kan het zo zijn dat iemand bijvoorbeeld geen vrij kan krijgen. Zij maken dan maar een deel van de dag mee. Door het te laten filmen kunnen ook zij nog iets meekrijgen van de dag. Helemaal mooi zou het zijn om een same-day-edit te laten doen en die af te spelen op de dag zelf. Het is misschien tricky met de planning maar zeker de moeite waard voor al die mensen die niet bij de ceremonie konden zijn.

4. Voor het nageslacht.
Hoe cool zou het zijn om je ouders of grootouders te zien trouwen? Vroeger werd er natuurlijk helemaal niet gefilmd. Wellicht in de jaren ‘80 dat een oom met een camera wat opnames maakte tijdens de bruiloft. Video’s die je vaak terug ziet bij America’s Funniest Home Videos. Een echte mooie film waarbij cinematografie voorop staat zie je niet snel voorbij komen. Je kinderen zullen denken dat jullie echte acteurs waren op jullie mooiste dag. Dat is op zich al een reden om voor een film te kiezen.

5. Het vangt het gevoel van de dag.
Het is natuurlijk logisch maar een foto is stilstaand beeld. Het legt emotionele momenten vast en daar blijft het bij. Het is één frame in dat ene moment. Die ene traan of glimlach tijdens de ceremonie. Een krachtig beeld waar veel meer uit te halen valt. Want die ene traan in combinatie met de blik van de trotse moeder tijdens het opzwellen van de muziek maakt dat moment nog tien keer krachtiger.

Beleef jullie dag zo vaak als jullie willen door een film te laten maken. Het is leuk voor jullie en de gasten maar ook het nageslacht kan jullie mooiste dag beleven. We zullen zeker niet zeggen dat jullie een fotograaf moeten schrappen, maar wij zijn van mening dat een trouwfilm jullie zoveel meer biedt en een goede investering is.