Trouwblog: Trouwchecklist

De trouwchecklist

Een bruiloft plannen? Bekijk onze checklist om jullie complete bruiloft te organiseren.

Allereerst gefeliciteerd! Je bent gevraagd door jouw geliefde en zit natuurlijk met je hoofd in de wolken. Langzamerhand keer je weer terug op aarde en bedenk je wat er nog allemaal moet gebeuren! En waar moet je nu beginnen? Laat onze checklist je helpen en sleur je geliefde natuurlijk mee in dit proces!

De eerste stap is het bepalen van een datum. Wellicht hebben jullie altijd al een datum op het oog gehad zoals bijvoorbeeld 02-02-2020 of juist een speciale datum die iets voor jullie betekent. Let wel op dat deze datum voor of nadelen met zich meebrengt. Zo zal een datum in de winter ervoor zorgen dat jullie bruiloft iets goedkoper uit valt en in de zomer kan een datum zorgen voor moeilijk verkrijgbare trouwleveranciers. Gelukkig hebben wij bij WoesteJongens de mogelijkheid om op te splitsen voor bijvoorbeeld populaire data.

De tweede stap is wellicht de minst leuke; het bepalen van het budget. Nee, het is niet leuk maar wel belangrijk. Wat kun je wel en wat kun je niet? De belangrijkste dingen zoals de jurk of de locatie zijn het waard om voor te vechten, maar misschien kun je dan niet zoveel mensen uitnodigen voor het diner. Wij merken vaak dat wij, als videograaf, onderaan het lijstje staan. “Oh we hebben misschien nog budget voor de videograaf“, terwijl de fotograaf altijd in het lijstje voor komt. Kijk eens naar ons budget pakket of ons combi pakket waarbij we een fotograaf en videograaf leveren. Dan kun je toch die 5 laags taart bestellen! 😉

Stap drie is het bepalen van jullie stijl of thema. Zoals andere checklists ook al aangeven is het handig om met je verloofde een moodboard te maken. Wij moedigen ook graag aan om een stylist in de arm te nemen. De meiden van Versier vinden wij bijvoorbeeld echt toppers. Zij werken samen met bloemenleveranciers. Zo verzorgen zij het uiterlijk van jullie bruiloft tot in de puntjes en dat is goed! Waarom? Omdat een goed gestylde bruiloft er juist heel cool uit ziet op foto’s en film. Het geeft net het sfeertje waar, als het goed is, jullie van dromen.

Stap vier maak keuzes en benader leveranciers. Er is vast nog genoeg tijd om andere leveranciers te vinden maar wil je die partij die bij jullie past , dan kun je ze niet vroeg genoeg vastleggen.

De vijfde stap is bedenken wie je allemaal op die belangrijke groepsfoto wilt hebben. Wie mag er allemaal getuige zijn van jullie jawoord en wie mag alleen maar meefeesten? Bedenk alvast wie jullie gaan uitnodigen voor welk moment tijdens jullie mooie dag. Want daar zitten natuurlijk ook kosten aan verbonden. En ook wie je belangrijk genoeg vindt om terug te zien in jullie film tijdens de ceremonie of het feest. Wij komen vaak met twee videografen op bruiloften zodat we ook de reacties en emoties van het publiek mee kunnen pakken. Dat is het grootste voordeel van twee videografen op je bruiloft.

De zesde stap heeft te maken met wie wat doet! Wie worden de bruidsmeisjes of -jonkers? Jullie getuigen? En wordt er nog iemand de ceremoniemeester? Want dat is toch iets waar jullie jezelf niet mee moeten belasten. En onderschat niet wat voor taak dat is! Wij hebben veel contact met de ceremoniemeester. Meestal zeggen we aan het begin en aan het eind even gedag en verder spreken we elkaar niet. Dus dan is de ceremoniemeester voor ons de aangewezen vraagbaak.

De zevende stap is het uitgeven van al dat gespaarde geld! Jullie kunnen nu op zoek naar een trouwjurk, een pak en alle andere dingen die nodig zijn zoals bedankjes, bloemen (al zouden wij een bloemist inhuren), overige styling. Daarnaast is het tijd om te bepalen wie jullie bruiloft gaat fotograferen of filmen. Huren jullie een spreker in of een zangeres? Laten jullie de ringen misschien wel invliegen door uilen? Alles is mogelijk!

De een-na-laatste stap is trouwens ook nog belangrijk. Regel alle wettelijke dingen. Bedenk de voorwaarden waar jullie in trouwen. En hoe doen jullie dat met de achternaam? Ohja, ook nog iets met ondertrouw… 😉

En de laatste stap! Maak een draaiboek. Als alles is gepland, iedereen gesproken en alles vastgelegd maak dan een draaiboek zodat het voor iedereen duidelijk is. Wellicht is het een logische stap maar niet handig om te vergeten, want voor je het weet gaat het mis. Hoe vaak wij terugpakken naar het draaiboek om te weten wat ons staat te verwachten. Het is voor ons het script van jullie dag!

Image by StockSnap on Pixabay